Divljali po klubu u Mostaru pa ih zaštitari istukli

Region

Državljani Hrvatske su izbačeni iz kluba jer su se penjali po stolicama, a zaštitari su jednog od njih, navodno, udarali i dok je ležao na tlu

Zaštitari jednog mostarskog noćnog kluba nanijeli su povrede trojici državljana Hrvatske nakon što su ih izbacili iz kluba zbog penjanja po stolicama, a jedan od njih je završio u bolnici.

Sve se, kako je saopćeno iz MUP-a HNK-a, dešavalo tokom vikenda, preciznije u noći sa subote na nedjelju. Policiju je oko 2.50 sati pozvao dežurni ljekar Hitne pomoći Mostar te prijavio da su se za pomoć obratile osobe s povredama natalim od fizičkog napada.U policijskoj informaciji je navedeno da se radi o državljanima Republike Hrvatske i to D. J. (1997) iz Splita, S. Đ. (1988) iz Splita i A. S. (1992) iz Dubrovnika, te da je zbog zadobijenih povreda D. I. prevezen na CUM Mostar.

Policijski službenici su utvrdili da su navedene osobe bile u noćnom klubu Cube te da su se penjali po stolicama u unutrašnjosti objekta zbog čega su ih zaštitari agencije Elite, njih šest – sedam, izbacili van iz objekta gdje su osobu D. I. udarali i dok je ležao na tlu. Jedan od zaštitara navodno je imao kapu fantomku na glavi i u ruci palicu kojom ga je više puta udario.

Slijedi daljnji rad na rasvijetljavanju ovog događaja, naveli su iz MUP-a HNK-a.