(VIDEO) Beograd “okupiran” autobusima iz BiH: Fizički napad na članove RIK-a zbog birača iz RS-a

Region

Oni koji su autobusima iz BiH došli na birališta

Veliki broj autobusa iz BiH danas je krenuo u Srbiju, prevozeći ljude koji namjeravaju glasati na parlamentarnim i lokalnim izborima koji se održavaju u toj državi.

Ovakva praksa izaziva burno negodovanje ljudi koji zaista žive u srbiji. Tim prije što veliki broj onih koji će danas autobusima doći u Srbiju imaju zapravo samo fiktivnu adresu stanovanja u Srbiji, načešće u Beogradu.

Kako javljaju srbijanski mediji, prvo odredište na koje dolaze autobusi iz BiH je Arena, gdje glasači dolaze kako bi pronašli svoja imena u biračkim spiskovima, te tako vidjeli na kojem biračkom mjestu trebaju glasati. Nakon toga autobusi ih razvoze po biralištima.

Međutim, prilikom pokušaja članova RIK-a da provjere šta se dešava u Areni, “zaštitnici” birača iz RS-a su ih fizički napali.

Ogorčeni stanovnici Srbije nerijetko presreću takve autobuse, govoreći ljudima koji dolaze da to što rade nije moralno. Međutim, sudeći prema snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, oni koji na ovaj način dolaze do birališta ne mare previše za moral.