Izraelski snajperist ubio majku i kćerku koje su se krile u crkvi u Gazi

Svijet

Nahida i njezina kći Samar upucane su i ubijene dok su išle do samostana u kojem žive časne sestre, saopćio je Jeruzalemski latinski patrijarhat

Izraelski snajperist jučer je ubio dvije kršćanke u prostoru katoličke župe Svete obitelji u Gazi, saopćio je Jeruzalemski latinski patrijarhat.

U saopćenju se navodi da je oko podne snajperist Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) “ubio dvije kršćanke unutar župe Svete obitelji u Gazi, gdje se većina kršćanskih porodica sklonilo od početak rata.”

– Nahida i njezina kći Samar upucane su i ubijene dok su išle do samostana u kojem žive časne sestre. Jedna je ubijena dok je drugu pokušavala odnijeti na sigurno – piše u saopćenju.

Kako piše u saopćenju koje su prenijeli katolički mediji, sedam ljudi je upucano i ranjeno dok su pokušavali zaštititi druge unutar crkvenog kruga.

“Vatican News” prenosi kako su napad “opravdali Izraelci koji su tvrdili da je u župi bio raketni bacač”.

Inače, Župa Svete obitelji jedina je rimokatolička crkva u Gazi. Otkako je počeo rat između Izraela i Hamasa, stotine kršćana i drugih civila iz Gaze sklonile su se u župu, koja se nalazi na sjevernom kraju Pojasa Gaze, prenosi Anadolija.