Četveromjesečna beba pronađena živa u krošnji drveta nakon što je tornado odnio kolijevku

Svijet

Par je rekao da je smrtonosni tornado u subotu razrušio njihovu mobilnu kućicu, pokupivši kolijevku u kojoj je još bila beba

Četveromjesečno dijete pronađeno je živo “Božijom milošću”, rekli su njegovi roditelji nakon što je dijete “usisano” u tornado u američkom Tennesseeju.

Par je rekao da je smrtonosni tornado u subotu razrušio njihovu mobilnu kućicu, pokupivši kolijevku u kojoj je još bila beba.

No, dijete je preživjelo. Pronađeno je u srušenom stablu na kiši. Beba, njegov jednogodišnji brat i roditelji zadobili su samo manje posjekotine i modrice.

ODVALJEN KROV

Dok se tornado približavao, majka dvoje djece, 22-godišnja Sydney Moore, rekla je da je krov njihove mobilne kućice odvaljen.

– Vrh tornada se spustio i pokupio kolijevku s mojom bebom, Lordom, u njoj – rekla je Moore lokalnoj novinskoj agenciji.

Njen dečko – i dječakov otac – bacio se kako bi zaštitio Lorda u kolijevci, ali na kraju ga je pokupio tornado.

– Sve vrijeme se samo držao za kolijevku. Oni su se vrtjeli u krug, onda su bili bačeni – rekla je Moore.Dok se to događalo, Moore zgrabila je svog jednogodišnjeg sina Princetona.

– Nešto u meni samo mi je reklo da trčim i skočim na svog sina. Doslovno u trenutku kad sam skočila na njega, zidovi su se srušili. Bila sam stvarno shrvana. Nisam mogla disati – prisjetila se ona.

POBJEGLI IZ RUŠEVINA

Nakon što je tornado prošao, Moore uspjela je pobjeći od ruševina s Princetonom. Odmah su krenuli u potragu za Lordom.

Pronašli su dijete – živo – u onome što je Moore rekla da je “izgledalo kao mala kolijevka na drvetu”.

– Mislila sam da je mrtav. Bila sam prilično sigurna da je mrtav i da ga nećemo pronaći – rekla je Moore.

Njena sestra, Caitlyn Moore, pokrenula je GoFundMe kako bi im pomogla nakon što im je tornado potpuno uništio automobil i dom.

Djeca i Moore prošli su samo s manjim posjekotinama i modricama, ali njen je dečko zadobio slomljenu ruku i rame.