Vučić: Vjerujem da ćemo dobiti apsolutnu većinu u Skupštini Srbije

Region

Vučić je rekao i da je uvjeren u ubjedljivu pobjedu SNS-a na izborima u svim gradovima Srbije u kojim je dio opozicije najavio pobjeduPredsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uvjeren da će lista “Srbija ne sme da stane” dobiti na izborima apsolutnu većinu mandata u Skupštini Srbije, piše Telegraf.rs.

On je rekao tokom obilaska pravih radova na izgradnji sjeverne obilaznice oko Kragujevca da je najvažnije da ljudi izađu na izbore, kao i da je uvjeren da će u Parlamentu imati više od 125 mandata.

Apsolutna većina
– Vjerujem da ćemo samostalno u mandatima imati apsolutnu većinu u Skupštini. To je cilj, za sve ostalo ne bih bio sretan niti zadovoljan – rekao je Vučić novinarima.

Vučić je rekao i da je uvjeren u ubjedljivu pobjedu SNS-a na izborima u svim gradovima Srbije u kojim je dio opozicije najavio pobjedu.

– Ni oni sami ne vjeruju u to što govore, a nadaju se da će neko u Beogradu da ih pusti da pobijede. Niti će ko da ih pušta, niti će bilo ko da im poklanja ni oduzima glasove – rekao je on.

Pozvao ljude da izađu na izbore
Predsjednik Srbije je rekao da SNS poziva sve ljude da u nedjelju izađu i glasaju i dodao da vjeruje u ubjedljivu pobjedu liste “Srbija ne sme da stane”.

– Oni su rekli da će pobijediti u Kragujevcu, Kruševcu, Smederevu, Kniću. U svim tim mjestima će izgubiti. I to će izgubiti ubjedljivo. To vam kažemo unaprijed – poručio je Vučić.

Vučić je naglasio da će poslije ovih izbora opozicija imati četiri godine da se pripremi.

– Da pripreme stvarni plan i program, stvarnu platformu, na kojoj će možda da dobiju veće povjerenje građana – zaključio je Vučić.