Vučić otkrio kako bi zapad uveo tzv. Kosovo u UN preko noći, ako Srbija ne bi imala čvrst stav kao sada

politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u Ćirilici na TV Happy, istakao je da je spreman da se suprotstavi različitim pokušajima rušenja države Srbije.

-Nisam spreman da se prosipa srpska krv, niti bih bio spreman da se održavam na vlasti bez legitimiteta. Ako narod bude hteo, za šest dana biću prvi koji će da im čestita i reći ću ja neću sa vama da vladam, nisu nam isti snovi. Kad hoćete predsedničke izbore i nemam nikakav problem. Ja ne ucenjujem narod, nego imam principe, ciljeve koje hoću da ostvarim i da ostavim nešto iza sebe, a ne da vladam da bi moj vozač i sekretarica i obezbeđenje lepo živeli. Ja ću im čestitati kao što sam i Bogdanoviću čestitao. Tako rade časni ljudi, poručio je Vučić.

Evo kako bi to izgledalo.

-Mi smo vesnici promena i budućnosti, a Vučić je starovremenski i sputava nas da gledamo u budućnost. A jedini cilj je da Kosovo uđe u UN, evo kako će to da izgleda. Da se kompletan uz saglasnost Srbije da prizna Ohridski sporazum sa delovima koje smo mi jasno odbili, da bude deo poglavlja, a onda vam donesu poseban izveštaj koji proslede UN bez nas, jer mogu i taj dokument postaje deo dokumentata UN posle čega mnoge zemlje mogu da se pozivaju na taj dokument i da promene odnos prema Kosovu. Ja ću da unapred upozorim UN na to. Oni će onda da traže od njih da se svađaju sa mnom i naši protivnici bi sve ciljeve ostvarili. Nama je dve milijarde investicija iz Azije, od 4,4 pa bismo izgubili prijatelje na toj strani, jer oni ih već vređaju. Pa šta ja da radim u toj situaciji? To bi bilo licemerno, da izdajem saopštenje dnevno, a znam da će biti loše po Srbiju. Bolje da se sklonim pa ćemo da pobedimo za tri-četiri godine ponovo. Pa hajde razmislite kako smo bili nezainteresovani kada nam je Crna Gora na naše oči otišla, rekao je Vučić.

-Super skinuli ste me, bar je narod video da mi je stalo do Srbije, a ne do vlasti.

EXPO 2027. godine je tačka na kojoj proveravamo šta smo uradili, poručio je Vučić.

-Što se Kosova tiče biće samo teže, 2008. godine su proglasili nezavisnost, dobro je da imamo K od Kosova, a posle smo našli 27 zemalja koje su povukle priznanje i sutra radim na tome, rekao je Vučić.