Sirene u Izraelu zbog neprijateljskog aviona, procurili snimci Hamasovog uništavanja ograda i barijera na granici

Svijet

Na videu se vidi kako članovi brigade Al Kasam, vojnog krila Hamasa, postavljaju eksploziv na barijere, bježe u zaklon, a zatim ih dižu u zrak

U južnom Izraelu u jednom kibucu se sinoć oko ponoći čula uzbuna koja upozorava da je u zračni prostor ušla neprijateljska letjelica. To je drugo takvo upozorenje, a prvo se pokazalo lažnim.

Hamas je objavio snimku koja pokazuje kako su njihovi militanti pripremali za uništavanje žičanih ograda i barijera na granici Izraela i Gaze, što im je omogućilo da krenu u masovni pokolj izraelskih civila. Na videu se vidi kako članovi brigade Al Kasam, vojnog krila Hamasa, postavljaju eksploziv na barijere, bježe u zaklon, a zatim ih dižu u zrak.

Ograda koja dijeli Pojas Gaze od Izraela probijena je na više mjesta u subotnjem napadu, što je omogućilo borcima da uđu unutra i počnu s masakrom, piše Sky News.Video također prikazuje pripadnike Hamasa u borbenoj opremi kako voze motocikle, a jedan video koji je obišao svijet na društvenim mrežama, prikazuje kako su pripadnici Hamasa mladu Izraelku natjerali da sjedne upravo na motocikl, nakon čega su je odvezli.

U kibucu Holit, snimljeni su ostaci nekoliko uništenih i napuštenih Hamasovih motocikala nakon napada na kibuc. Može se uočiti i iranski MANPADS Misagh-1.