Pokušao sam da probudim Dejana, ali nisam uspio” Potresna ispovijest suvozača “Fiata smrti”

Crna hronika

Nezapamćena saobraćajna nesreća dogodila se u nedjelju 3. septembra, oko 16 časova, na auto-putu “Miloš Veliki” u Srbiji u kojoj je Dejan Jevremov (51) izgorio u automobilu Fiat kojim je ušao u suprotan smjer ka Obrenovcu i tom prilikom sudario se sa vozilom Hyundai, a njegov suvozač Nenad K. (40) se spasio tako što je izašao preko njega.

Nenad je hospitalizovan sa teškim tjelesnim povredama, ima prelom grudne kosti, kao i serijski prelom rebara od 4. do 8. On je saslušan u Urgentnom centru, izjavu je dao policiji, a istragu vodi Treće javno tužilaštvo.

U iskazu koji je dao ispričao je da su krenuli na svadbu svastike u Ivanjicu i potom opisao šta se dešavalo dalje:

“U nedjelju u popodnevnim časovima uputili smo se na svadbu kod svastike u Ivanjicu. Putanja kojom smo se kretali kroz Beograd je bila tranzit nakon čega smo se kretali Bulevarom vojvode Mišića i zaustavili se na benzinskoj stanici, a zatim nastavili kretanje. Nisam siguran gdje smo se uključili na auto-put, ali je obilaznica kod Ostužnice u smjeru ka Novom Sadu. Kada su došli do uključenja na auto-put Miloš Veliki pogrešno smo se uključili u traku auto-puta Miloš Veliki koja je namijenjena za saobraćaj ka Novom Beogradu i kretali se ka Obrenovcu u zabranjenom smjeru.” rekao je Nenad.

Nakon sudara, vozilo je počelo da gori, pokušao sam da probudim vozača, da izađemo iz vozila, ali nisam uspio i ja sam izašao na vozačeva vrata, a vozač ostao u vozilu bez svijesti gdje je došlo do zapaljenja vozila i vozača. Za vrijeme vožnje nije koristio mobilni telefon, već je prozor bio otvoren i ruka mu je bila izbačena kroz prozor.” rekao je on.

Inače, Treće osnovno javno tužilaštvo koje vodi ovaj slučaj dao je naloge da se obavi obdukcija, toksikologija, pregledi vozila, identifikacija tijela, da se prikupe svi dokazi i dostavi izvještaj tužilaštvu.

Istraga će utvrditi šta se zaista dogodilo, ali i saslušanje povrijeđenih.

Dan nakon tragedije Dejanova kćerka oglasila se na društvenim mrežama. Ona je potvrdila da je njen otac stradao, ali zamolila i njegove prijatelje da ga ne zovu na mobilni telefon.

Nezvanično, Dejan je prije nekoliko dana stavio u oglas Fiat i nudio ga na prodaju.

Vozači koji su se prije dva dana našli na dijelu puta gdje se dogodila jeziva nesreća su je i snimili.

Prilikom nesreće teško je povrijeđen N. K. (40) koji je bio suvozač u “puntu”, dok je djevojka D.P. (30) koja je bila za volanom Hyundaia svjesna i komunikativna i prevezena u KBC Zemun prenosi Srpskainfo.