Vozač autobusa iz BiH u Hrvatskoj kažnjen sa…

Crna hronika

Carinski službenici, u suradnji s policijskim službenicima, su na graničnom prijelazu Slavonski Brod spriječili pokušaj krijumčarenja 10.000 komada cigareta.

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, carinski službenici su, u suradnji s policijskim službenicima, odlučili provesti pojačane mjere nadzora. Prilikom ulaska na carinsko područje Unije, primijetili su autobus s registracijskim oznakama Bosne i Hercegovine, koji je pripadao bh. prijevozniku. Vozač autobusa je bio državljanin Bosne i Hercegovine, a kao suvozač je bio drugi državljanin iste zemlje.

Tijekom pregleda autobusa uz uporabu posebne opreme za inspekciju podvozja vozila, koji nije bio namijenjen za prevoz putničkog prtljage, otkrili su skrivene cigarete. Ukupno su pronašli 500 kutija, što čini 10.000 komada cigareta različitih marki. Te cigarete nisu imale odgovarajuće duhanske markice Ministarstva financija Republike Hrvatske, a vozači su pokušali prokrijumčariti ih na skriven način u Europsku uniju.

Kao rezultat ovog prekršaja, vozačima autobusa iz Bosne i Hercegovine su izdani prekršajni nalozi. Ukupna novčana kazna iznosila je 15.000 eura, a vozači su odmah platili dvije trećine iznosa kazne. Također, ilegalno uvezene cigarete su im oduzete.