Počinje suđenje Mirnesi S.: “Bila je izbirljiva sa novčanicama od pet eura”

Crna hronika

Iako više ne posjeduje svoj plijen, Mirnesi S. (42) koja je optužena da je ukrala blizu 1.25 miliona eura danas počinje suđenje. Njemački BILD piše da je tokom krađe bila “izbirljiva sa novčanicama od pet eura”.

Mirnesa S. je 14. oktobra zakasnila na posao u firmu za prijevoz gotovine Prosegur, a izgovor da je “prespavala” bio je dio plana na koji je nagovorila dvojicu poznanika.

Zbog toga, niko ništa nije posumnjao tokom izvedbe akcije.

BILD piše da je tog dana Mirnesa krenula u akciju dok su njene kolegice odmarale. Posebno je tražila svežnjeve novčanica od 100 i 200 eura.

Nakon što su se kolegice vratile sa pauze, Mirnesa je već napustila kompaniju. Ostao je samo žuti poštanski sandučić sa novčanicama od pet eura.

“Tih 5.000 eura nije bilo dovoljno za lopova“, piše njemački mediji.

“Dobro razrađen plan”

Mirnesa je sav novac stavila u kutiju u kojoj se obično nalaze stvari koje idu u arhivu firme. Zatvorila je kutiju i otišla u podrum i u tamošnjoj arhivi potražila je mjesto koje nije nadzirano kamerama – i spakovala račune u torbu.

Nakon što je izašla iz lokala, Mirnesa je sjela u automobil Roberta S. (28), koji joj je obećao zajednički život. No, očito je sve bila laž: moguće je da je Mirnesu htio iskoristiti samo za krađu. Da nešto nije u redu u njenom odnosu sa Robertom, doznaje se iz njenog skrivanaja u Srbiji.

BILD saznaje da joj je tamo navodno iznenada počeo prijetiti.

Mirnesa se uplašila, pobjegla i preko advokata Markusa Okolisana (46) predala se policiji.

Kada je sletjela u zračnu luku Stuttgart u kojoj je i uhapšena, Mirnesa S. nije imala gotovo ništa novca u džepu. Robert S. još uvijek je u bijegu.

Mirnesi S. za krađu prijeti kazna do deset godina zatvora, a presuda se očekuje 27. jula.

Postavlja se pitanje, gdje je nestalo cijelih 1,25 miliona eura?

(Novi.ba)