PREMINUO UGLEDNI LJEKAR ALIJA MOČEVIĆ: BIO JE ISTINSKI HUMANISTA, PREDANI I PLEMENITI PROFESOR

Crna hronika

Preminuo je doktor Alija Močević, dugogodišnji šef Službe Hitne pomoći.

Močević je bio i poznati humanitarac koji je bio voljen u narodu. O tome svjedoče i brojni statusi na društvenim mrežama.

Danas nas je duboko potresla vijest da nas je zauvijek napustio velikan, istinski humanista, predani profesor, učitelj, naš plemeniti i vrsni doktor Alija Močević.
Naša tuga je neizreciva….. Zbog svih zasluga i dobročinstava, vječno će živjeti u našim srcima i nikad neće biti zaboravljen. Uvijek ćemo spominjati i svjedočiti o neizmjernoj dobroti našeg milog doktora koji je bio nadahnuće medicinskom timu Centra Ruhama. Plemeniti lik i djela će zauvijek ostati i nikad se neće zaboraviti. Pamtit ćemo poštovanog doktora i njegov veliki i iskreni doprinos u razvoju našeg Centra za zbrinjavanje starih, bolesnih i iznemoglih lica Ruhama kao osnivača i jednog od čelnih ljudi naše Ustanove i organizacije. Nikada neće biti zaboravljena požrtvovanost našeg milog doktora u najtežim trenucima naše države kad je spasio od sigurne smrti na hiljade starih, bolesnih i iznemoglih lica. Uvijek veseo, vedar, nasmijan, posvećen imao je za svakog lijepu riječ i neizmjerno voljen od svih nas posebno pacijenata. Današnji gubitak je neizreciv….- navodi su u jednom o statusa.

Iza dr. Alije su ostali supruga, sin, snaha, unučad, braća, rodbina…

Dženaza Močeviću bit će klanjana u ponedjeljak na Gradskom mezarju prašnice u 17.30 sati. Iza dr. Alije su ostali supruga, sin, snaha, unučad, braća, rodbina…