DJEČAKA UBICU RODITELJI PLANIRALI DA PREBACE U INOSTRANSTVO! Osmislili kako da ga izvedu iz bolnice! , ovo su detalji

Region

Majka i otac dječaka (13) koji je u OŠ “Vladislav Ribnikar u centru Beograda ubio devet vršnjaka i školskog čuvara skovali su pakleni plan da sina izvuku iz zdravstvene ustanove u kojoj je smješten i prebace ga u inostranstvo! Njihovu ideju, međutim, prozreli su pravosudni organi i policija i na vrijeme spriječili pokušaj da prevare sistem.

Otac dječaka, podsjetimo, u pritvoru je od 3. maja i sumnjiči se za teško djelo protiv opšte sigurnosti. Sumnja se da je on maloljetnog sina obučavao da rukuje vatrenim oružjem tako što ga je vodio u streljački klub u kom je vježbao gađanje, ali i za to da nije obezbijedio uslove za bezbjedno čuvanje oružja koje je imao u legalnom posjedu.

Važan papir

Protiv majke dječaka ubice u toku je pretkrivični postupak, kako bi se utvrdilo da li je u njenom postupanju bilo elemenata zanemarivanja i zlostavljanja djeteta.

– Otac i majka osmislili su plan da njega u pritvoru poseti notar, kako bi mu potpisao punomoćje da imovinom koja se vodi na njega raspolaže supruga, ali i da joj da ovlašćenje da trinaestogodišnjaka može da izvede iz zemlje. Ovaj njihov plan, sprečen je u poslednjem trenutku, jer su nadležni organi prozreli namere porodici dečaka. Čak i da im je uspelo da se nađe na slobodi, što je malo verovatno u ovom trenutku, dečak ne bi mogao da napusti zemlju – otkriva sagovornik Kurira.

On podsjeća da trinaestogodišnjak nije krivično odgovoran, ali da je brigu o njemu preuzela jedna bolnička ustanova, u kojoj ga čuva policija. Sagovornik objašnjava da je roditeljima ovaj papir ovjeren kod notara bio važan jer je za izalazak maloljetnog djeteta iz zemlje neophodna saglasnost oba roditelja.

Najverovatnije, plan im je bio da majka pokuša da dječaka masovnog ubice pokušaju da izvuku iz bolnice. Naime, on je poslije zločina u zdravstvenu ustanovu smješten uz saglasnost majke, koja je potpisala. Međutim, majka u svakom trenutku, tu saglasnost može da povuče – dodaje naš sagovornik. Prema njegovim riječima, to ne bi značilo automatsko puštanje ubice iz Ribnikara na slobodu.

(Izvor:Kurir.rs)