GRADONAČELNICA SARAJEVA NIJE BILA NA BH POVORKI PONOSA. BILA JE NA DŽENAZI MLADOJ DOKTORICI

Region

Manifestacija “BH Povorka ponosa 2023” – javni skup u pokretu, koji je danas održan u Sarajevu, protekao je bez zabilježenih incidenata, saopćili su iz MUP-a KS.

Dodaju da su glavne saobraćajnice – Zmaja od Bosne i Obala Kulina Bana, prolaskom učesnica i učesnika manifestacije i dolaskom na Trg Susan Sontag, u 19.00 sati otvorene za saobraćaj.

Što se tiče osoba koji su prisustvovali 4. Bh paradi ponosa su ambasador SAD-a Michael Murphy, ambasador Norveške Olav Reinertsen i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler a od domaćih političara prisustvovali su ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto (Naša stranka), zamjenica državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović (SDP) i zastupnik u Skupštini KS Davor Čičić (SDP).

Na paradi je prisustvovao i direktor JP “Sarajevo” i nekadašnji novinar Bakir Hadžiomerović. Iz svijeta glume na Bh. povorci ponosa su prisustvovali glumac Almir Kurt i rediteljka Jasmila Žbanić. Prisustvovao je i pjevač Damir Imamović, koje je i prethodnih godina davao podršku ovom događaju. U šetnji je učestvovao i alpinista Tomislav Cvitanušić, koji je nedavno osvojio Mont Everest.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, nije prisustvovala Bh. povorki ponosa. Ona je bez službene delegacije, bez tjelohranitelja ali i bez protokola prisustvovala dženazi mladoj doktorici Almi Suljić piše Crna-Hronika.