NE NASJEDAJTE NA PREVARU: NISTE NASLIJEDILI “BRUKU” PARA OD POKOJNOG ROĐAKA

Zanimljivosti

Redakcija portala Crna-Hronika dobila je informacije o uznemiravanju i prevari korisnika Facebook i Messanger aplikacije u Bosni i Hercegovini.

Naime, nepoznate osobe napravile u lažni testament u kojoj navodno vam pokojni rođak ostavlja veliki iznos novca.

Oprez svim korisnicima, i opomena da ne nasjedaju na ovaj vid prevare.

Pozdrav dragi prijatelju,

Pišem vam s prevoditeljem jezika.

Tražio sam nekoga s ovim prezimenom, Hronić. pa kad sam vidio tvoj profil na Facebooku odlučio sam te dodati i napisati ti ovu poruku da vidimo kako najbolje možemo pomoći jedni drugima. Ja sam gospođa Mehtap Yılmaz., bankovni službenik ovdje u Istanbulu, Turska, u TVRTKI ZA KOMERCIJALNO BANKARSTVO, TURKIYE ISBANK. Vjerujem da je Božja želja da sada naiđem na tebe. Imam važnu poslovnu raspravu koju želim podijeliti s vama, a vjerujem da će vas zanimati jer je u vezi s vašim prezimenom/nacionalnošću i od toga ćete imati koristi.

Jedan pokojni g. Allen Hronić, državljanin vaše zemlje koji je bio u poslu sa zlatom ovdje u Turskoj, imao je oročeni depozit u mojoj banci 2012. godine na 108 kalendarskih mjeseci, u vrijednosti od 22.500.000,00 američkih dolara (dvadeset i dva milijuna, pet stotina američkih dolara). ) datum dospijeća za ovaj depozit bio je prošle godine.

Nažalost, Allen je bio među žrtvama smrti u nedavnom izbijanju pandemije virusa korona (Covid 19) 2019-2020 ovdje u Turskoj dok je bio na poslovnom putu. Uprava moje banke još ne zna za njegovu smrt, znao sam za to jer sam bio njegov službenik za račune. Kad je račun otvoren, nije spomenuo nijednog sljedećeg rođaka/nasljednika, nije bio oženjen i nije pronađen nikakav rođak. Prošli tjedan moja uprava banke održala je sastanak za vježbu provjere banke kako bi se uočili neaktivni i napušteni depozitni računi.

Znam da će se to dogoditi i zato sam tražio način da riješim situaciju jer ako direktori moje banke slučajno otkriju njegovu smrt, banka će preusmjeriti sredstva svojim glavnim direktorima da ih podijele. Tako da ne želim da se to dogodi. Zato sam bio sretan kad sam vidio tvoje podatke.

Sada tražim vašu suradnju da vas predstavim kao najbližeg rođaka/nasljednika računa budući da imate isto prezime i isto državljanstvo kao i on, a sjedište moje banke će vam uz moju pomoć pustiti račun. Nema uključenog rizika; transakcija će biti izvršena prema legitimnom dogovoru koji će vas zaštititi od bilo kakvog kršenja zakona. Bolje je da tražimo novac nego dopustiti direktorima banke da ga preusmjere i dijele među sobom.
Nisam pohlepna osoba, stoga predlažem da podijelimo sredstva, 50/50% za vas i mene. Javite mi svoje mišljenje o ovome i molim vas da ove informacije smatrate povjerljivima. Dat ću vam više pojedinosti kada primim vaš hitan odgovor putem moje osobne adrese e-pošte u nastavku.

E-pošta: mehtapyilmaz128@gmail.com

Lijepi Pozdrav
Mehtap Yılmaz.