Talačka kriza u Rudom: Pravi se plan kako da se oslobode zarobljeni sudski policajci

Crna hronika

Na teren su upućeni svi raspoloživi policijski službenici

Prava drama još uvijek se odigrava na području Ruda, gdje su zarobljeni pripadnici Sudske policije RS, potvrđeno je za Srpskainfo.

U toku je pravljenje planova kako da se oslobode.

Kako nezvanično saznajemo sve je krenulo jutros kada su pripadnici Sudske policije došli da privedu vlasnika mesnice, a po nalogu Osnovnog suda u Višegradu.

Sva ograda je pod naponom
– Nakon što su došli, vlasnik je počeo da prijeti oružjem i zatvorio se u mesnicu, a sudskim policajcima je rekao da je u ogradi struja, pa zbog prijetnji oni ne mogu izaći. Sva ograda je pod naponom – kaže naš sagovornik.

On dodaje da je vlasnik uspio da pobjegne kroz zadnji dio i da se odveze do suda u Višegradu, gdje je odmah uhapšen.

U međuvremenu, kontaktirana je Žandarmerija iz Foče i oni su na licu mjesta. U mesnici su još radnici koji odbijaju da puste Sudske policajce. Zbog toga se pravi trenutno plan kako da se oni oslobode – pojasnio je sagovornik Srpskainfo.

Kako ATV saznaje, direktor Sudske policije Željko Dragojević, jutros je oko 8.20 sati, putem telefona obavijestio zamjenika načelnika PU Foča da je na zadatak u Rudo, uputio dva sudska policajca da po naredbi Suda, privedu Vulu Arsića (1977).

Nakon što su policijski službenici ušli u Arsićev posjed, odnosno u krug klaonice, on im je iz iste počeo prijetiti uz riječi da je u kapiju pustio struju.

Ostali zarobljeni u krugu klaonice
Nezvanično, Arsić je nakon toga, pobjegao kroz zadnji dio objekta, te se svojim vozilom udaljio u pravcu Višegrada dok su sudski policajci i najverovatnije jedan policijski službenik PS Rudo, ostali zarobljeni u krugu klaonice.

Odmah po dojavi, na teren su upućeni svi raspoloživi policijski službenici PS Rudo.

Oko 10.20 časova, policija je u Ulici Kralja Petra, ispred zgrade Osnovnog suda u Višegradu, pronašla i uhapsila Arsića.