UBICA ŠKALJARCA U ZATVORU GUTAO ŽILETE I UPALJAČ! Šokantne tvrdnje na suđenju Kragujevčaninu u Zadru!

Crna hronika

Osumnjičeni za ubistvo “škaljarca” Gorana Vlaovića navodno je u zatvoru u Zadru gutao predmete kako bi zavšrio u bolnici

Duško Tanasković (29) iz Kragujevca, kom se u Hrvatskoj sudi zbog sumnje da je 25. avgusta prošle godine na Pagu ubio državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića (39), u pritvoru u Zadru je progutao žilete i upaljače!

Tanasković je, podsetimo, na početku suđenja izjavio da nije kriv, a njegova odbrana tvrdi da on boluje od paranoidne šizofrenije. Međutim, da je Kragujevčanin koji se sumnjiči da je Vlaovića, bliskog škaljarskom klanu, sačekao ispred jedne diskoteke na plaži Zrće i pucao mu u potiljak, duševno oboleo, demantovali su sudski veštaci.

Nelogičan nalaz

– Nelogičan je nalaz psihijatara, moj klijent boluje od paranoidne šizofrenije. Nalaz i mišljenje psihijatara se ne uklapa u njegovu bolest. Zbog čega bi, ako nije tako bolestan prema dokumentaciji Zatvora u Zadru, gutao umotane žilete i upaljače? – pitao je, prema pisanju hrvatskog portala Slobodnadalmacija njegov branilac, advokat Vinko Gulišija.

Zastupnik optužbe Ivica Škara, odgovorio je da “činjenica da je Tanasković žilete obmotao selotejpom govori o njegovom planiranom ponašanju da bi sebi naneo minimum povreda, što se najčešće u takvim situacijama radi da bi se došlo u bolnicu”.

Inače, državljanina Srbije u sud policija sprovodi u pancir-prsluku i vezanog lisicama. On nije detaljno iznosio svoju odbranu do sada, a veštaci su prethodno naveli da je u vreme ubistva na Pagu, bio pod dejstvom kokaina i lekova, ali da to nije uticalo na sposobnost da shvati svoje postupke.

Bolnički lečen

– U više navrata bio je bolnički lečen. Povodi su bili uglavnom problemi s kontrolom agresije, ali su opisane i neke psihotične epizode kraćeg trajanja i koje mi ne možemo da negiramo, ali možemo da ih objasnimo. S obzirom na njihovo trajanje i opise u medicinskoj dokumentaciji, one mogu biti u okviru bazičnog poremećaja ličnosti ili kao reakcija na konzumaciju nedozvoljenih sredstava. Među tim se sredstvima u dokumentaciji spominje lek koji u terapijskim dozama služi za suzbijanje nekih nuspojava, a kod nekontrolisanog uzimanja može doći do razvoja psihotičnih sindroma. Iz dokumentcije je vidljivo da je vođen uz različite psihijatrijske dijagnoze, sve smo to proučili i uzeli u obzir – rekli su veštaci.

Kurir.rs/ E. K.