Megan Foks progovorila o poremećaju s kojim se bori godinama

Showbizz

Megan Foks slovi za jednu od najlepših žena na svetu, no holivudska glumica otkrila je kako se ceo život bori sa psihičkim poremećajem koji joj narušava samopouzdanje.

Foks je jedna od zvezda koja će se u kupaćem kostimu pojaviti u specijalu Sports Illustrated Swimsuit, u kojem je progovorila o borbi s telesnom dismorfijom, psihičkim poremećajem zbog kojeg se nikad nije osećala dobro u svom telu.

Šta je telesna dismorfija?
Stručnjaci opisuju telesni dismorfni poremećaj kao zaokupljenost umišljenom ili malom estetskom manom koja izaziva značajnu uznemirenost i ometa funkcionisanje osobe. Reč je o iskrivljenom doživljaju sopstvenog tela koji se smatra mentalnim poremećajem ako uzrokuje poteškoće u životu osobe.

Problem je počeo vrlo rano
Objasnila je kako se nikad nije osećala samouvereno kad bi ugledala svoj odraz u ogledalu te otkrila kako je njen problem počeo vrlo rano.

„Još dok sam bila mala, bila sam opsednuta izgledom, pitala sam se: ‘Da li treba ovako da izgledam?’“, otkrila je glumica koja je odrasla u religioznoj porodici, koja fizičkom izgledu nikad nije pridavala važnost.

Veliki izazovi
Glumica je svesna kako su pred njom veliki izazovi: “ Mislim da moj put prema većoj ljubavi prema samoj sebi se nikada neće završiti.“

Foks je u jednom intervjuu za magazin GQ otkrila kako ponekad lepota i samopouzdanje ne idu ruku pod ruku, prenosi Index.hr.

„Možete da pogledate nekog i pomisliti kako je ta osoba lepa, predivna i da joj je život sigurno jednostavan zbog toga. Ipak, mnogo puta to je jako daleko od istine. Lepota ne znači i da je neko siguran u sebe“, izjavila je.