Zabrinuti roditelji iz Bihaća: “Panika je među djecom! Moje dijete je na spisku, škola nije ništa poduzela u vezi učenika kod kojeg je pronađen spisak”

Crna hronika Region

Na drustvenim mrezama objavljen je status zabrinutog roditelja iz Bihaca, a povodom objave da je u OS “Prekounje” kod jednog od ucenika pronaden spisak od 12 imena, a na kraju spiska je nacrtan pistolj.

Objavu prenosimo u cjelosti:

U skoli je djecak iz V12 nacrtao pistolj i napravio spisak djece koju ce ubiti… Skola je obavijestila policiju i centar, nazalost nas roditelje niko nije obavijestio nastala je panika medju djecom.….. Neki se plase ici u skolu.. Djecak danas dolazi u skolu tj direktor skole ne zna da li ce doci ali nije dao nikakav ukor niti par dana dok se vidi sta ce biti da taj djecak se zadrzi kuci zbog ostale djece.. Moje dijete je jedno koje je navodno na spisku, u Mupu je spisak…

Jutros u 8h mi roditelji odjeljenja iz kojeg niie diecak znaci odjeljenje VI1 JE OTISLO U SKOLU na razgovor direktorom jer valjda zasluzujemo odgovore sta se desilo i sta ce se poduzeti.

Kako to obicno kod nas desava oni cekaju sankcije MUP-A…

Zahtjevali smo psiholosko psihijatrijsku procjenu djeteta i par dana da diete ne ide u skolu dok se ne procijeni njegovi psihicko stanje i namjere…

Kako vidimo da svi prebacuju jedni na druge bojimo se da ce ovaj slucaj biti zataskan, i da ce ne daje Boze tamo neko dijete to iskoristii jer se sad nije nista poduzelo..

Kako da ¡a natieram diete u skolu ako se plasi?