Dete mora u ćošak! Dosta je “zapadnih vrednosti”: Milica Kon posle sastanka u školi zbog nasilja nad ćerkom

Region

Nakon što je voditeljka Milica Kon izašla u javnost i otkrila da je njena ćerka trpela nasilje u školi, kada su je drugari još u prvom razredu osnovne tukli psenicama. Osnovna škola “Drinka Pavlović”, koju devojčica i pohađa, uvela je neke dodatne bezbednosne mere uz saglasnost roditelja.

Za Telegraf.rs Milica je otkrila detalje sastanka koje je imala sa upravom škole i to kako su oni postupili u njenom slučaju.

– Vrlo sam zadovoljna razgovorom, reagovali su u rekordnom roku, videćemo šta će biti dalje. Posebno bih pohvalila zamenicu direktora sa kojom sam razgovarala. Vidi se da žena zna šta radi i da je posvećena svom poslu, nadam se da će ona biti nova direktorka škole – rekla nam je voditeljka.

Nakon njenog istupanja u javnost, Milica je konstatovala da je ona svojom izjavom pokušala i da skrene pažnju na promenu sistema, te da je neophodno da se zakon prilagodi našem regionu.

– Dete mora u ćošak, kada pogreši nastavnica mora da ima pravo da ga pošalje u ćošak. Naša deca ne mogu da se prilagođavaju vrednostima sa Zapada – kazala nam je.

Podsetimo, voditeljka Milica Kon progovorila je o temi koja je vrlo aktuelna trenutno u Srbiji, vršnjačkom nasilju.

– Šta je normala?! Naša ćerka je prvi razred i tek sada posle ove tragedije su isplivala sva vršnjačka nasilja. Ne znate kako se bavi škola time, o kojoj normalni pričamo?! Sedam godina, naša ćerka, jedan je drži, drugi je udara pesnicama. To se ne dešava samo njoj, nego svima – rekla je Milica, pa dodala:

– U državnoj školi oni kažu: “Zakon je takav”. Nama su ruke vezane. Ja sam po struci pravnik, ali nisam kompetentna u toj grani prava.

– Nastavnice otvaraju bolovanja i beže! One nemaju autoritet. Imamo dete koje dolazi s nožem u školu i to se zna već dugo, a ne može mu niko ništa jer mu je otac advokat – rekla je Milica u emisiji “Amigi show”.

(Telegraf.rs)