Da bi ostao mlad, muškarac svakodnevno pije svoju mokraću: “Terapija urinom me umiruje”

Zanimljivosti

Iako nas razni kozmetički proizvodi uveravaju da upravo oni imaju prirodne sastojke koje će našu kožu učiniti mlađom i zaustaviti joj starenje, jedan 34 godine star muškarac tvrdi da je svoj mladalački izgled zadržao koristeći nesvakidašnji “preparat” za ulepšavanje – svoj urin.

Naime, Heri Matadin iz Hempšira u Engleskoj tvrdi da svakodnevno pije urin, zbog čega izgleda 10 godina mlađe od svojih vršnjaka. Osim prakse izbegavanja raznih svakodnevnih stresova, ako mu je verovati, Hari pije svoj urin od 2016. godine.

Terapija urinom – novi osećaj smirenosti
Matadin tvrdi da ga je ta bizarna praksa “izlečila” od depresije i produžila mu životni vek za minimum 10 godina. Takođe je objasnio se susreo sa novim osećajem smirenosti i odlučnosti nakon što je započeo “terapiju urinom”.

Hari dnevno potroši oko 200 mililitra urina. I ne samo to, već Harijevo dnevno piće uvek uključuje urin star mesec dana. Takođe, tvrdi da mu je urin “super čist” i da nema loš ukus.

Otkrio je i da ne samo da pije svoju mokraću, već njome masira i lice koji mu u tom slučaju služi kao hidratantna krema.

Hari savetuje i druge da učine isto iako njegova porodica nikada nije odobravala tu “prljavu” naviku.

Nema dokaza zdravstvene koristi

Ipak, lekari upozoravaju da je ispijanje urina veoma loše i da medicinska nauka mora da se ogradi da takva praksa nije dala nikakav dokaz zdravstvene koristi.

“Ispijanje urina može povećati dehidraciju u vašem telu i takođe može izazvati bakterije. Utrin je otpadni proizvod koji se sastoji od oko 90% vode, kao i amonijaka, soli, bakterija i drugih otpadnih proizvoda”, rekao je britanski doktor Džef Foster.