Jedna osoba ranjena, druga povrijeđena… – Pucnjavi u Sarajevu prethodila tuča

Crna hronika

Tri osobe su zadržane u policiji, a jedna je na liječenju – pod policijskim nadzorom

MUP Kantona Sarajevo oglasio se saopćenjem u kojem otkrivaju detalje o pucnjavi koja se dogodila sinoć u sarajevskom naselju Koševo.

Pucnjavi je, kako navode, prethodila tuča više osoba, a do obračuna je, kako smo ranije objavili, došlo oko 22.30 sati u ulici Marcela Šnajdera.

Policijski službenici su po dolasku na mjesto događaja zatekli Z. D. (1983) iz Sarajeva koji je pucao, kao i P. I. (1998), P. E. (1976) iz Busovače te J. H. (1991) iz Viteza. Z. D. je zadobio povredu u predjelu desne noge, nanesenu upotrebom vatrenog oružja, odnosno pištolja. Dežurni doktor se nije izjasnio o stepenu povreda.

P. E. zadobio je lakšu povredu u tuči, a obojici je pomoć ukazana na KCUS-u.

“O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz MUP-a uz napomenu da su jutros u 2.35 sati uhapšeni P. I, P. E. i J. H, koji se terete za nasilničko ponašanje na štetu Z. D, i predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih sloboda MUP-a KS.

Z. D. je zadržan na liječenju na KCUS-u i pod nadzorom je policijskih službenika, a tereti se za izazivanje opće opasnosti.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovih djela, naglasili su iz sarajevske policije.