Bolnica dobija jezive prijetnje smrću: U ljekarski karton Koste upisan samo jedan podatak

Crna hronika

Nakon što je dječak Kosta K. smješten na posebnom odjeljenju psihijatrijske ustanove, otkriveno je da su zbog osjetljivosti slučaja uvedena posebna pravila, a bolnica prima jezive prijetnje smrću.

Nakon što su jučer u pojedinim srbijanskim medijima izašle informacije o tome šta dječak ubica govori i ispituje ljekare na posebnom odjeljenju psihijatrijske ustanove u koju je smješten nakon hapšenja, pokazalo se da je istina bitno drugačija.

Navodno čak ni zaposlenici u klinici nemaju uvid u podatke o dječakovu zdravstvenom stanju. Nakon što je njegova majka dala odobrenje da on boravi u spomenutoj ustanovi na promatranju, podaci o maloljetnom ubici drže se u strogoj tajnosti.

Iako je inače praksa da se u elektronsku bazu evidentiraju podaci o prijemu pacijenata, kao i ažuriraju podaci o pregledima i promjenama stanja, u ovom slučaju to nije tako, piše Srbija Danas.

Sve je to navodno napravljeno zbog osjetljivosti cijelog slučaja te je u dječakov zdravstveni karton upisan samo podatak o prijemu s njegovim imenom i prezimenom, bez detaljnih podataka.

Bolnica u kojoj se dječak nalazi dobiva jezive prijetnje smrću, zbog čega su pojačane mjere osiguranja ispred klinike.

Kosta K. osumnjičen je da je 3. maja ubio osam đaka u školi na Vračaru i školskog čuvara, kao i da je ranio šestero učenika i nastavnicu historije. Prema posljednjim informacijama, osumnjičeni je masovno ubistvo planirao mjesec dana.