PRIZNAO DA JE OVISNIK: Da nije bilo “Zvezda Granda” ne bi bio tu gdje danas jeste

ispovijest Showbizz

Mnogim mladim pjevačima samo jedno ili više pojavljivanja u popularnom regionalnom muzičko-takmičarskom šou programu „Zvezde Granda“ pomoglo je da, od nepoznate osobe postane veoma popularna estradna ličnost. Tako je isto bilo i sa Bosancem Mirzom Delićem, koji je nastup u Zvezdama Granda imao 2017. godine.

Za Mirzu se slobodno može reći da je jedan od najboljih muških vokala u BiH u ligi mladih pjevača. Njegova kultura, odnos prema pjesmi, fanovima, saradnicima daje mu za pravo da bude uvijek pozitivno pohvaljen, a još kada se na sve to doda i kvalitet pjesama koje snima, onda je sveukupna slika o ovom pjevaču kompletna.

Mirza Delić objavio je novu pjesmu „Preskupa si“, čiji autori su Pavle Radulović koji je autor muzike, aranžman je radio Nedim Melkić, a autor teksta je Gordana Gvozdenović.

-Mogu samo da kažem i da budem brutalno iskren, da nije bilo učešća u „Zvezdama Granda“ ko zna kako bi se odvijala moja karijera. Ja sam do sada objavio sedam pjesama, a ovom posljednjom sam baš, baš izuzetno zadovoljan, što opet ne znači da nisam i sa pjesmama koje sam prije snimao. Znate, kako se kaže, svako novo dijete, nova radost, pa tako je i sa novim pjesmama. I te ranije snimljene pjesme su veoma dobro bile prihvaćene od publike, pa se nadam će tako biti i sa ovom mojom novom pjesmom „Preskupa si“.

Nakon prvog pojavljivanja u „Zvezdama Granda“ Mirza Delić dobivao je mnogobrojne pozive za gostovanja, pa je tako proputovao Evropu, a bio je i u Americi, a mnogi koji su bili barem na jednom njegovom nastupu, kažu, da tu gdje Mirza pjeva nastaje lom.

Mada je na bini i tokom nastupa vatren, pun emocija, pokreta, publiku dovede do usijanja, privatno je Mirza poprilično povučen i nema ga u medijima.

-Pa, šta znam. Jednostavno nisam nametljiv, nekako čekam da moje pjesme kažu umjesto mene. Svjestan sam da bez dobrog marketinga ponekad i nema dobre reklame, ali ja baš nisam od tih tipova. U mom životu nema sočnih tračeva, ne volim da bilo šta loše kažem o bilo kome. Svako od nas se bori na svoj način, a ja se, eto, borim dobrom pjesmom. Svjestan sam da na estradi ima mnogo, mnogo pjevača, svi smo mi na neki način postali „ovisnici o pjesmi“, ali ipak je veoma bitno da svako do nas, pa tako i ja ostanemo prizemni, da nas ne ponese uspjeh, jer publika je ta koja vas diže i baca na dno.

A, ja svaku osobu koja dođe na moj nastup izuzetno poštujem i cijenim, i trudim se da sa svakim budem ljubazan i učtiv. A, ljudi valjda to i sami prepoznaju, pa svaki moj nastup ispoštuju i, na kraju mi čestitaju. Eto, to je za mene veliki uspjeh od bilo kakvog velikog naslova ili medijske kampanje u kojoj bi nekog drugog ponizio. Jednostavno sam takav i tako sam odgojen – rekao nam je Mirza Delić.