Bosanac na ganici plazio kaznu u iznosu od 54.750 eura!

Region

Carinski službenici spriječili su na graničnom prijelazu Slavonski Šamac (Hrvatska) pokušaj unosa na skriven način u teretnom vozilu velike količine novca i dva mobitela.

Provodeći pojačane mjere nadzora na ulazu u Hrvatsku, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac u srijedu carinski službenici obavili su detaljan pregled teretnog vozila kojim je upravljao državljanin BiH.

– Detaljnim pregledom vozila uz upotrebu opreme iz projekta HERCUL III utvrđeno je da se u prostoru kontrolne ploče ispod sjedala suvozača nalazi skrivena veća količina novca i mobiteli.

Pregledom je pronađeno ukupno 107.130 eura, koje vozač nije prijavio ovlaštenom carinskom službeniku prilikom unosa, te dva mobitela iPhone P20 pro i Samsung Galaxy S23 ultra.

Zbog počinjenog prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu od 54.750 eura koju je vozač odmah podmirio. Pronađeni mobiteli su oduzeti-otkrili su iz Carinske uprave u četvrtak.

Svaka fizička osoba koja ulazi u EU ili izlazi iz EU i uz sebe, u prtljazi ili prijevoznom sredstvu nosi gotovinu u iznosu od 10.000 eura ili više, odnosno u protuvrijednosti tog iznosa u drugim valutama, obvezna je podnijeti prijavu carinskom službeniku na graničnom carinskom uredu.

Ako to ne učini te pokuša ‘prošvercati’ gotovinu u većem iznosu od dopuštenoga, može platiti kaznu do 60 posto iznosa kojeg je skrivao, piše Danica.hr.