Opsadno stanje u Splitu: Policija traži četiri muškarca

Region

Sva četvorica smatraju se naoružanima i opasnima te su otprije poznati policiji

Danas malo prije 16 sati zaprimljena je dojava da je u ulici Put Skalica u Splitu došlo do pucnjave. Upucan je poznati splitski kriminalac Josip Čubelić (36). Teže je povrijeđen, upucan je u nogu i operiran, no nije u životnoj opasnosti. Sve se odigralo pedesetak metara od dječjeg vrtića, u vrijeme kada su djeca išla kućama.

U toku je velika potraga za četvoricom muškaraca. Objavljene su njihove fotografije i imena. Sva četvorica smatraju se naoružanima i opasnima te su otprije poznati policiji. Radi se o Jerku Radiću, Alenu Radiću, Nenadu Petraku i Anti Varnici.

Slobodna Dalmacija piše da su dvojica muškaraca za kojima se traga rodbinski povezani, radi se o nećaku i stricu. Kako obojica stanuju na području Solina, upravo stoga je većina policijskih snaga usmjerena tamo. Zbog rigoroznih policijskih kontrola prema izlazima na autoput i za Zagoru stvorile su se ogromne gužve. Zatvorena je i stara kliška cesta.

Na društvenim mrežama ljudi javljaju kako je sve živo blokirano i kako se svaki automobil na potezu Klis – Kočinje Brdo detaljno pretražuje. Policija pregledava i dokumente vozača i njihovih saputnika.

Kako javljaju mediji u Hrvatskoj, policijska blokada je obustavljena i saobraćaj se polako normalizira.