Objavljen snimak ubistva osnivača Cash aplikacije: Tražio je pomoć, ali niko nije prišao

Svijet

Li je u utorak uvečer više puta izboden nožem u grudi u gradskoj četvrti gdje je bio na poslu

Nadzorne kamere snimile su posljednje trenutke života osnivača Cash aplikacije Boba Lija (Lee) (43), koji je izboden u San Francisku i ostavljen da umre.

Na snimku se vidi kako otac dvoje djece očajnički steže rane i moli prolaznike za pomoć – u jednom trenutku je očajnički pokušao da zaustavi automobile u prolazu, ali su oni samo projurili pored njega, ignorišući ga.

Kako navodi Daily Mail, Li je u utorak uvečer više puta izboden nožem u grudi u gradskoj četvrti gdje je bio na poslu.

U izbornoj jedinici Pelosi
Ovo brutalno ubistvo u izbornoj jedinici bivše predsjednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi (Nancy Pelosi) izazvalo je zabrinutost zbog nedostatka javne sigurnosti i sve većeg broja beskućnika u San Francisku. Ubijeni Li je svojevremeno živio u tom gradu, ali se preselio baš zbog porasta kriminala na ulicama.

Potresni video prikazuje krvavog i ošamućenog Boba kako tetura niz glavnu ulicu, a zatim tetura prema stambenoj zgradi Portside u glavnoj ulici 403, gdje pada na zemlju. Nekoliko trenutaka leži nepomično, ali nekako uspijeva da klekne i zgrabi svoj mobilni telefon. Li u jednom trenutku maše vozaču automobila, ali on samo nastavlja dalje.

Prema izvještaju San Francisco Standarda, Li je pozvao hitnu oko 2:35 i povikao: “Upomoć. Neko me je izbo.”

Prevezen u bolnicu
– Žrtva je sa povredama opasnim po život prevezena u lokalnu bolnicu. Uprkos naporima hitnih službi i medicinskog osoblja, muškarac je podlegao povredama – saopćila je Policijska uprava San Franciska (SFPD).

Na obližnjem parkingu je navodno pronađen kuhinjski nož sa oštricom od 3,6 centimetara, ali policija još nije uhapsila napadače. Šef SFPD-a Bil Skot (Bill Scott) odbio je da otkrije motiv napada i nije želio da kaže da li je žrtva ciljana ili nasumično izabrana.

U San Francisku je ove godine bilo 39 ubistava, a gradskoj policiji trenutno nedostaje 541 policajac.