Kako danas izgleda bh. glumica koju svi pamtimo po ulozi Alme u seriji “Viza za budućnost”

Showbizz

Bosanskohercegovačku glumicu Melihu Fakić svi pamtimo po ulozi Alme Husika u humorističnoj seriji “Viza za budućnosti”, koja se snimala od 2002. do 2008. godine.

Snimljeno je 206 epizoda i jedno je od najgledanijih kinematografskih ostvarenja na Federalnoj televiziji. Doček Nove godine nije se mogao zamisliti bez specijalnog izdanja ove serije.

Glumačku ekipu su, pored Fakić, činili: Admir Glamočak, Nada Đurevska, Ljubiša Samardžić, Ermin Sijamija, Amra Kapidžić, Mirvad Kurić, Izudin Bajrović, Enis Bešlagić i drugi.

Fakić je od 1989. godine stalno angažovana u ansamblu Narodnog pozorišta u Tuzli. Diplomirala je u istoj godinu u klasi profesora Miralema Zupčevića.

Osvojila je brojne nagrade, a samo neke od njih su: Mala liska za ulogu Živke u predstavi “Gospođa ministarka” Branislava Nušića, Mostarska liska za najbolju žensku ulogu (Ala Ivanovna – predstava “Kokoš”), nagrada za najbolju žensku ulogu (Mare Miš – predstava “Hamlet u selu Mrduša Donja”) na Danima komedije u Bijeljini…

Glumila je u filmovima “Stanica običnih vozova” Nenada Dizdarevića i ” Slunjska brda – život ili smrt” Sedina Mehandžića. Ostvarila je uloge i u serijama “Periferija City” i “Mikrofon je vaš”.

(Izvor: Klix.ba)