Majka je zbog sina kuhinjskim nožem ubila komšiju prije šest godina: KADA JE IZAŠLA IZ ZATVORA U ULICI DOŽIVJELA NOVI ŠOK

Crna hronika

Sara Sends iz Velike Britanije sredinom 2015. godine ubila je svog 77-godišnjeg komšiju Michaela Pleasteda.

Ona je osuđena na tri i po godine zatvora, ali su sve druge komšije stale u njenu odbanu i priredile joj nezaboravan doček kada je puštena na uslovno izdržavanje kazne.

Razlog za to krije se u motivima ovog ubistva. Sara je 2015. godine čula da njen komšija uznemirava djecu na ulici, prije svega dječake. Ubrzo su stigli i dokazi, kada joj je prijateljica ispričala da je Pleasted pokušao da obljubi njenog sina u lokalnoj prodavnici.

Situacija je dodatno eskalirala kada je Sarin sin rekao majci da je “čika Michael” pokušao da ga dodiruje i poljubi.

Kada joj je sin sredinom 2015. godine ponovo rekao da ga je Michael jurio oko zgrade i dobacivao mu da će kad-tad biti njegov, Sara je odlučila da reaguje.

Uzela je kuhinjski nož, otišla na njegova vrata i izbola ga nasmrt. Osuđena je na tri i po godine zatvora, ali su brojne majke iz komšiluka prijavile Pleasteda i zahvaljujući tome je puštena na uslovno izdržavanje kazne.

Majke iz ulice priredile su mi nezaboravni doček. Smatrajući da sam heroj čitavog kraja i zaštitnik djece, kao i da sam se žrtvovala u ime svih njih, a za dobrobit djece, poručile su mi da će mi biti doživotno zahvalne. Bila sam ganuta. Ništa ljepše nisam doživjela – rekla je Sara za Sun.