Britanci tvrde: Ruski vojnici se masovno opijaju, imaju sve više mrtvih

Svijet

Britanci kažu da Rusi imaju velikih problema s moralom svojih vojničkih trupa

Od dana kada je počela ničim izazvana ruska agresija na Ukrajinu, do sada, Rusija bilježi 200.000 žrtava, tvrde Britanci.

Iako se to u procjeni ne navodi, vjerojatno je da procjena britanskog ministarstva unutarnjih poslova misli na sve žrtve – ubijene, ranjene i nestale.

Britanci kažu da Rusi imaju velikih problema s moralom svojih vojničkih trupa, pa tako imaju i sve više problema sa stvarima nevezanim direktno za rat.

– 27. marta 2023. godine na ruskom Telegramu objavljeno je da je među raspoređenim ruskim snagama došlo do ‘iznimno velikog’ broja incidenata, zločina i smrti povezanih s konzumacijom alkohola.

Drugi vodeći uzroci neborbenih žrtava vjerojatno uključuju loše vježbe rukovanja oružjem, prometne nesreće i klimatske ozljede kao što je hipotermija. Ruski zapovjednici vjerojatno identificiraju raširenu zlouporabu alkohola kao posebno štetnu za borbenu učinkovitost – navode u izvještaju Britanci.

– Međutim, alkohol konzumira velik dio ruskog društva, a opijanje se dugo smatralo prešutno prihvaćenim dijelom vojnog života čak i tijekom borbenih operacija – pišu Britanci.