Raketni napadi širom Ukrajine: Brojni građani ostali bez struje

Svijet

Guverner regije Harkov Oleh Sinehubov rekao je da je grad i regiju pogodilo oko 15 projektila

U više ukrajinskih regija regija jutros traju ruski raketni napadi. U Harkov nema struje u nekoliko područja, saopćili su regionalni funkcioneri. Napadi su pogodili široki niz ciljeva, uključujući gradove koji se protežu od Žitomira, Vinice i Rivna na zapadu do Dnjepra i Poltave u centralnoj Ukrajini.

Guverner Odese, Maksim Marčenko, kazao je da je u raketnom napadu pogođeno energetsko postrojenje u ovom gradu, zbog čega su ostali bez struje.

Pogođena energetska infrastruktura
– Kao rezultat masovnog raketnog udara, pogođena je energetska infrastruktura u regiji, kao i stambeni objekti – naveo je Marčenko na Telegramu. Rekao je da su protivzračne jedinice oborile neke projektile i da bi mogli uslijediti novi napadi. “Srećom, nema žrtava. Na snazi su restrikcije struje.”

Guverner regije Harkov Oleh Sinehubov rekao je da je grad i regiju pogodilo oko 15 projektila.

– Infrastruktura je ponovno bila među metama. Informacije o žrtvama se prikupljaju – rekao je na Telegramu. Još jedan udar zabilježen je u Dnjepru i u zapadnim gradovima Lutsk i Rivne, daleko od prve linije u prošlogodišnjem ratu.

Čulo se i u Kijevu
Glasna eksplozija se čula i u Kijevu, saopćio je novinar Kyiv Independenta. Ranije je vojna uprava Kijevske oblasti potvrdila kako je djelovala protivzračna odbrana. Gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko je na Telegramu obavijestio kako su se eksplozije dogodile u okrugu Holosivski na sjeverozapadu ukrajinske prijestolnice.

– Eksplozije u okrugu Holosivski u glavnom gradu. Sve službe su na putu do mjesta događaja. Više detalja slijedi – napisao je Kličko.