Htio voziti pijan pa mu otac uništio BMW

Svijet

Napravio značajna oštećenja na svim staklima, dijelu karoserije i točkovima kako bi pokušao imobilizirati automobil

Prošle nedjelje navečer u Logroñu u Španiji otac je krampom uništio automobil svog 32-godišnjeg sina kako bi ga spriječio da vozi pod uticajem alkohola. Lokalna policija Logroña presrela je oca dok je vozio terenac napuštajući mjesto gdje je bilo parkirano već ozbiljno oštećeno vozilo njegova sina.

Gradsko vijeće Logroña izdalo je saopćenje za javnost 1. marta objašnjavajući šta se dogodilo. Naveli su da “zahvaljujući sudjelovanju građana, agenti putem hitnog broja obaviješteni da muškarac s krampom uništava vozilo marke BMW koje je bilo parkirano na ulici”.

Policija je izašla na mjesto prijave događaja kako bi otkrili kako “terensko vozilo punom brzinom napušta područje”. Druga policijska patrola uspjela je zaustaviti vozača u blizini područja, za kojeg se ispostavilo da je “otac koji se vozio sa svojim 32-godišnjim sinom, koji je bio pijan”.

U saopćenju se navodi da su policajci uspjeli otkriti da je “otac pokušao uvjeriti sina da mu preda ključeve automobila i tako ga spriječi da u pijanom stanju uzme auto, što je dovelo do svađe između njih dvojice”.

S ciljem “sprječavanja mladića da se udalji svojim vozilom, otac se opredijelio i napravio značajna oštećenja na svim staklima, dijelu karoserije i točkovima kako bi pokušao imobilizirati automobil”.