Vatrogasci u Hrvatskoj imali preko 200 intervencija tokom vikenda

Region

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice javljaju da su osim navedenih tehničkih intervencija krčki vatrogasci prevezli dvoje pacijenata s otoka na kopno

Hrvatsku su tokom vikenda zahvatili nepovoljni vremenski uslovi, snijeg, kiša te jaka bura s olujnim i orkanskim udarima.

Gotovo u svim krajevima vatrogasci su imali povećan broj intervencija, od uklanjanja srušenih stabala i grana s cesta do izvlačenja vozila koja su zapela u saobraćaju. Iz Hrvatske vatrogasne zajednice javljaju da su osim navedenih tehničkih intervencija krčki vatrogasci prevezli dvoje pacijenata s otoka na kopno.

Povećan broj
Prema podacima Državnog vatrogasnog operativnog centra 193, tokom dva dana ukupno je zabilježeno preko 200 intervencija u kojima su učestvovala 684 vatrogasca s 215 vozila.

Povećan broj intervencija zabilježen je na području Grada Zagreba, Zagrebačke, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije.

Zabilježeni požari
Osim navedenih tehničkih intervencija, proteklog vikenda zabilježeno je i nekoliko požara objekata te je u jednom požaru ozlijeđena osoba zbog udisanja dima.

Vatrogasci upozoravaju na potrebu povećanog opreza kod korištenja peći na kruta goriva te na potrebu čišćenja i održavanja dimovodnih kanala.
(dnevniavaz)