Bajden: Putin je mislio da će brzo zauzeti Kijev, a onda je upoznao hrabrost Ukrajinaca

Svijet

Američki predsjednik prije nekoliko dana posjetio je Kijev gdje se sastao sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden (Joe Biden) oglasio se na Twitteru povodom prve godišnjice ruske agresije na Ukrajinu.

– Prije godinu dana, predsjednik Putin je mislio da će brzo zauzeti Kijev. A onda je upoznao hrabrost Ukrajinaca i željeznu volju nacija širom svijeta – poručio je Bajden.

Podsjetimo, američki predsjednik prije nekoliko dana posjetio je Kijev gdje se sastao sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim (Zelensky).

– Dok se svijet priprema za obilježavanje prve godišnjice od ruske brutalne invazije na Ukrajinu, ja sam danas u Kijevu kako bih se sastao s predsjednikom Zelenskim i potvrdio našu nepokolebljivu predanost ukrajinskoj demokratiji, suverenitetu i teritorijalnom integritetu.

Kada je Putin pokrenuo svoju invaziju prije gotovo godinu, smatrao je da je Ukrajina slaba i da je Zapad podijeljen. Mislio je da nas može nadživjeti. Ali, bio je u krivu.

Danas se u Kijevu sastajem s predsjednikom Zelenskim i njegovim timom radi šire rasprave o našoj podršci Ukrajini – rekao je Bajden tokom posjete ukrajinskoj prijestolnici.

(dnevniavaz)