U Posušju uhapšen državljanin Rumunije: Pokušao prokrijumčariti tri osobe

Crna hronika

Krijumčarenje je otkriveno tokom nadzora državne granice u graničnom pojasu na području Posušja

Na području Posušja policijski službenici su spriječili krijumčarenje trojice stranih državljana, te uhapsili državljanina Rumunije koji je pokušao prokrijumčariti dvojicu državljana Iraka i jednog državljanina Republike Turske, potvrdila je policija.

Granična policija BiH navodi da je krijumčarenje 21. februara spriječila Mješovita ophodnja Jedinice granične policije BiH Gorica i Postaje granične policije Imotski Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

– Krijumčarenje je otkriveno tokom nadzora državne granice u graničnom pojasu na području Posušja, a prilikom granične kontrole putničkog motornog vozila Fiat, nacionalnih oznaka Savezne Republike Njemačke. Vozilom je upravljao V.M. (1991.), državljanin Rumunije – navode iz državne granične policije.

Ističu da je prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, državljanin Rumunije lišen slobode i da će protiv njega biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “krijumčarenje osoba”.

– Strani državljani će biti ispitani u svojstvu svjedoka i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje – naveli su iz granične policije BiH.
(dnevniavaz)