Rama: Srbija mora priznati Kosovo

Region

Albin je premijer Kosova i on mora birati, želim mu sve najbolje i uspjeh i neka shvati da možda griješim, rekao je

Albanski premijer Edi Rama kazao je da Srbija mora priznati Kosovo i zatraži oproštaj za sve ratne zločine počinjene na teritoriju te zemlje.

Prema njegovim riječima, na kraju procesa dijaloga Kosova i Srbije Albanci se trebaju ujediniti, a to također želi i kosovski premijer Albin Kurti.

Isto razmišljanje, a različit put
– Albanci se moraju ujediniti i naravno da Albin (Kurti) želi istu stvar, ali ja mislim drugačije o putu do tamo, Albin misli drugačije. Ali Albin je premijer Kosova i on mora birati, želim mu sve najbolje i uspjeh i neka shvati da možda griješim – rekao je Rama.

Rama je istaknuo kako s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem ima dobre odnose, da su njihovi sastanci “inspirativni” te dodao da se njih dvojica razlikuju u pristupu.

Dobri odnosi
– Zaista imamo jako dobre odnose, naši susreti su inspirativni, odličan humor, mnogo se smijemo. Imamo različite pristupe Srbiji, ali isti cilj – rekao je Rama gostujući u četvrtak na albanskoj televiziji Klan.

Rama je to izjavio nakon što mu je samo dan ranije kosovski premijer Kurti poručio da ne treba polagati nade u srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.
(dnevniavaz)