Desničari napravili haos: Na protestima nosili zastave Rusije i prijetili smrću Vučiću

Region

Među organizacijama koje su pozivale na protest su i Narodne patrole, čiji vođa je krajem prošle godine objavio da je posjetio zgradu Wagnera

U Beogradu se ispred zgrade Predsjedništva održava protestni skup.

Prema pisanju srbijanskih medija, na protestu učestvuje nekoliko stotina osoba. Okupljena masa poziva na ubistvo srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Srbijanski mediji javljaju da se u jednom momentu sa bine obratio jedan od organizatora protesta Dejan Petar Zlatanović, koji je na kraju govora poručio “Ko potpiše – njega ubiše”.

Nakon što je protest završen demonstranti su se uputili ka Predsjedništvu Srbije, gdje su prvo probili ogradu, a potom stigli do samog ulaza.

Pokušavaju da predaju svoje zahteve. Stigla je i policija u opremi za razbijanje demonstracija.

U pozivu na današnji skup je navedeno da je razlog “zaštita Kosova i protivljenje njemačko-francuskom prijedlogu”. Kako javlja reporter Euronews Srbija, nekoliko policijskih automobila je prepriječilo Ulicu Kralja Milana u kojoj je saobraćaj zaustavljen.

Među organizacijama koje su pozivale na protest su i Narodne patrole. Njihov vođa Damjan Knežević je krajem prošle godine na Telegram kanalu objavio da je posjetio novu zgradu ruske paravojne plaćeničke grupe Vagner u Sankt Peterburgu, prenosi Telegraf

(dnevniavaz)