Benjamin Tahirović potvrdio da će igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Region Sport

Tahirović ima samo 19 godina (Foto: Instagram)

Romin veznjak Benjamin Tahirović je večeras potvrdio da će u budućnosti nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, kao što je portal Klix.ba ekskluzivno najavio još u decembru prošle godine.

Naime, selektor reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić i direktor Zvjezdan Misimović danas su po ranije utvrđenom dogovoru obavili razgovor uživo s 19-godišnjim veznjakom.Dileme očekivano nije bilo pa je Tahirović ubrzo i na društvenim mrežama potvrdio da će nastupati za BiH tako što je objavio zastavu naše države.

Tahirović je rođen u Švedskoj, ali ima i naš pasoš budući da mu je porijeklo roditelja iz BiH. Karijeru je počeo u omladinskim selekcijama Vasalunda gdje su ga primijetili Romini skauti.

Prije dvije godine je prešao u Romu, odnosno u njen juniorski tim, da bi prije četiri mjeseca prekomandovan u prvi tim slavnog kluba iz Italije. Od tada je za Romu skupio sedam nastupa u svim takmičenjima. Sigurno je da će u budućnosti veliko pojačanje za naš državni tim.

Inače, Hadžibegić i Misimović nastavili su u okviru redovnih aktivnosti s posjetama reprezentativcima. Oni su se danas u Salzburgu sastali i s Amarom Dedićem koji već duže vrijeme pruža odlične igre u klubu iz ovog austrijskog grada.

Hadžibegić i Misimović su prije tri dana u Belgiji posjetili Smaila Prevljaka, Gojka Cimirota i Dinu Hotića.

Selektor i direktor nastoje do početka kvalifikacija da se sastanu sa što više reprezentativaca kako bi što spremnije dočekali važne utakmice kroz koje će naš tim nastojati ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo.

(Izvor: Klix.ba)