“Zekija razmišlja da sebi skrati muke. Nemam snage, ne mogu sine više” (VIDEO)

Region

Donosimo vam potresnu priču iz Novog Travnika u kojoj Zekija Bašić kaže da će dići ruku na sebe. Nema šta da jede, nema drva, ne može više pod kožu. Zekija Bašić je žena koja živi pod kirijom bez ikakvih primanja. Nema drva da se ogrije i naloži vatru a nije sposobna za rad jer je imala problem sa nogom a dok je radila mogla je zaraditi i tako životariti. Razvedena je preko 20 godina i živi sama po kirijama. Moli za bilo kakvu pomoć, a nadamo se da će joj se vratiti osmijeh na lice i da ćemo za par dana otići ponovo i snimiti je u veoma veselijoj atmosferi i raspoloženju.

Kako Zekija kroz suze tvrdi, jede hljeb star četiri dana sa jednom paštetom, ako ima paštete uopšte. Ona je teško bolesna, imala je tumor na maternici, a sad me šalju na operaciju kuka i koljena. Već 4 godine se bori sa neimaštinom.

“Doktor mi je otvoreno rekao, pare i uputnica i dođi. Tražio 2.500KM. “

Zekija je podstanar u malom stančiću kojeg plaća 110KM. Gladna, žedna, šporet ima ali nema šta ispeći, pa ni hljeb. A voljela bi. U stanu u kojem živi, je hladno. Grije se na drva. Ako joj neko da 10KM, kupi drva za 4 dana.

Ekipa Srednje Bosne snimili su jedan od težih videa ikada, ukoliko ste emotivni, preporučujemo da ne gledate ovaj video, voljeli bismo da ovoj ženi ovaj stančić pod kirijom zatrpaju namirnicama i drvima ispred stana

Za pomoć Zekiji pozovite: 062 365 369