Ruski general navodno počinio samoubistvo

Svijet

Prethodno je okarakterisao ruske napade na Kijev kao “terorizam”

Bivši ministar unutrašnjih poslova Rusije general major Vladimir Makarov pronađen je mrtav u predgrađu u blizini Moskve nakon navodnog samoubistva sedam dana nakon što ga je predsjednik Vladimir Putin razriješio dužnosti.

On je prethodno bio zamjenik načelnika Glavne uprave za borbu protiv ekstremizma.

Suzbijanje neistomišljenika
Također, Makarov je bio poznat po suzbijanju neistomišljenika.

Pronađen je mrtav izvijestila je novinska kuća SOTA na ruskom jeziku.

Nakon iznenadnog otkaza prošlog mjeseca, Makarov je pao u “duboku depresiju” i nije znao kako nastaviti sa svojom karijerom nakon doživotne vojne službe, rekli su njegovi rođaci za Telegram kanal VChK-OGPU.

Ovo je posljednje u nizu misterioznih samoubistava povezanih s Putinom i njegovim režimom. Ruski političar i biznismen Pavel Antov pronađen je mrtav ispred hotela u istočnoj Indiji u decembru nakon što je pao kroz prozor. Prethodno je okarakterisao ruske napade na Kijev kao “terorizam”.

Pao u more
Ruski energetski mangat Ivan Pečorin (Pechorin) proglašen je mrtvim u septembru nakon što je pao u more dok je plovio uz obalu otoka Ruski (Russky) u Japanskom moru. Dana 1. septembra, Ravil Maganov potpredsjednik ruske naftne kompanije Lukoil, umro je nakon, kako se sumnja, padu s prozora moskovske bolnice.

Latvijsko-američki biznismen i poznati Putinov kritičar Dan K. Rapoport navodno je u avgustu skočio s prozora svog stana u Vašingtonu. Poznati Putinov kritičar, imao je telefon, ključeve automobila, gotovo 3.000 dolara u gotovini i vozačku dozvolu s Floride u trenutku pada.

(dnevniavaz)