Hitno potreba pomoć za liječenje Bišćanin Alen Okanović

Region

Bišćanin Alen Okanović je u ponedjeljak navečer imao srčani zastoj, gdje je nakon 20 minuta reanimacije vraćen u život. Prognoze nisu bile baš sjajne, ali hvala Bogu i našim doktorima evo već danas diše samostalno, vitalne funkcije su kao i motoričke uredne, a oštećenja mozga hvala Bogu nema.

Međutim, da bi nastavio, i uopšte mogao normalno živjeti, potrebno je implementirati umjesto postojeceg pacemakera, ICD uređaj koji posjeduje defibrilator kako opet nebi došlo do zastoja srca. Ova operacija je moguća samo u Tuzli ali kako to obično biva naš ZZO može refundirati samo 4.000 KM, pa porodici nedostaje još 17.000 KM kako bi platili ugradnju ovog uređaja.

– Nisam nikad ni pomislila da cemo se naci u slicnoj situaciji, ali tako je kako je..danas je petak, nemam vremena za banke, niti za prodaju bilo cega..nadam se da razumijete i hvala vam svima od src jos jednom, kazala je Alenova supruga Emina Okanović.

Kako bi naš sugrađanin, sportaš, otac jednog djetata i suprug trudne Emine nastavio svoj porodični život, njegovi najmiliji pozivaju sve dobre ljude da im pomognu u ovim najtežim trenucima.

Budimo humani i pomozimo Alenu i porodici Okanović!