Napad nožem u Briselu: Tri osobe povrijeđe

Svijet

Dok motivi 30-godišnjeg napadača ostaju nepoznati, policija je isključila da se radi o terorističkom napadu

Tri su osobe povrijeđene, među njima jedna teško, u napadu nožem u ponedjeljak poslijepodne u Briselu u stanici podzemne željeznice, pokazuju novi podatci belgijske policije koja je uhapsila napadača.

– Napad nožem na stanici Schuman: zahvaljujući saradnji policijskih služba (…) napadač je brzo uhapšen – napisao je na Twitteru gradonačelnik Brisela Filim Klose (Philippe Close).

Povrijeđene tri osobe
Pošto je isprva izvijestila u jednoj povrijeđenoj osobi, savezna policija je poslije rekla za AFP da su u napadu povrijeđene tri osobe, među kojima je jedna “kritično”.

Dok motivi 30-godišnjeg napadača ostaju nepoznati, policija je isključila da se radi o terorističkom napadu, objavio je ured tužitelja.

Iz dobro obaviještenog izvora saznaje se da je bapadač “osoba sa psihičkim problemima”.

Istraga se nastavlja
Novinar francuske novinske agencije izvijestio je s mjesta događaja da je oko 18.00 sati nekoliko policajaca u civilu trčalo prema peronu stanice Schuman, koja je tek nekoliko desetaka metara udaljena od zgrade Evropske komisije i Evropskog vijeća.

Jedna žena je u tom trenutku upozoravala putnike koji su ulazili u stanicu da ne silaze, rekavši da je dolje osoba naoružana nožem.

Policijska istraga se nastavlja.

(dnevniavaz)