Novak Đoković je šampion Australijan opena!

Sport

On je u velikom finalu bio bolji od grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa sa 3:0 (6:3, 7:6, 7:6) u setovima.

Bez ikakve dileme svoju najbolju igru Novak je pružio u prvom setu, kada je od prvog gema počeo da muči svog rivala na sve moguće načine.

Već u prvom servis gemu Cicipasa on je morao da spasava dve brejk lopte, a popustio je potom u svom drugom servis gemu kada je Đoković ostvario prednost.

Do kraja nije bilo nikakve dileme da li će Srbin uspeti da osvoji prvi set, pošto je to prilično rutinski priveo kraju baš onako kako treba.

Najviše uzbuđenja, ali i nervoze je doneo drugi set. Novak i Stefanos su bukvalno igrali gem za gem, bez prevelikih grešaka osim u par navrata.

Ipak, bitno je napomenuti da ni jednog ni drugog nisu skupo koštali ti propusti, pošto uprkos nekoliko brejk lopti niko nije uspeo da ih realizuje.

Drugi set je ušao u taj-brejk, koji mnogo bolje otvara Novaka sa mini brejkom, potom se Cicipas vraća, pa Đoković uz odličan servis uspeva da se domogne prednosti od 2:0.

U trećem setu smo videli nešto neobično za ovaj meč, a to je otvaranje sa dva brejka, prvo Cicipasov, a potom Novakov tako da smo bili u egalu posle prva dva gema.

Nastavak nam je doneo sve sigurniju i bolju igru Đokovića, dok se Grk držao na nekom nivou iz drugog seta gde je pružio svoj najbolji tenis.

Na kraju je sudbinu ovog meča rešio taj-brejk u kome je Novak uspeo da izvuče 22. pobedu u finalima grend slemova.

On se tako izjednačio sa Rafelom Nadalom po broju najprestižnijih turnira u svetu tenisa, a pored toga vratio se na prvo mesto ATP liste koje mu je prošle godine nepravedno oduzeto.

Za Đokovića je ovo 10. trofej na Australijan openu po čemu je apsolutni rekorder u Melburnu i tek drugi čovek posle Rafaela Nadala koji na jednom grend slemu ima dvocifren broj titula.

Sva dešavanja sa današnjeg meča možete pratiti na našem lajv blogu:

III SET (7:6)