Neutješni brat nastradale djevojčice iz Melise: Duša me boli jer niko nije stao da vidi da li je živa!

Crna hronika

Melisa Z. (15), koja je poginula u ponedeljak ujutru u saobraćajnoj nesreći, kada je na nju, na pješačkom prijelazu, naletio automobil kojim je upravljao maloljetnik (17), ukopana je jučer u rodnom selu Dražević kod Novog Pazara.

Od djevojčice su se oprostili rođaci i prijatelji, a porodica i dalje ne može da dođe sebi zbog tragedije koja se dogodila.

Teška nesreća potresla je Novi Pazar, a djevojčica je stradala dok je išla u školu. Na nju je najprije Golfom naletio maloljetnik, a potom je preko njenog tijela prešao vozač kombija S. Ć.(58), a zatim pobjegao s lica mjesta. Povodom užasne tragične pogibije Melise Z. u novopazarskom naselju Mur jučer je bio Dan žalosti na teritoriji grada Novog Pazara.

Članovi najuže porodice nastradale djevojčice, još ne mogu da dođu sebi od tragedije koja ih je zadesila. Tetka nastradale Melise navodi za Novu.rs. da su za nesreću saznali od majke Melisine drugarice koja je bila na licu mjesta.

Za nesreću smo saznali od majke njene drugarice koja ju je inače svako jutro, u 15 do 7, vozila u školu. Čekale su je u kolima, a kada su vidjeli da je nema, krenuli su ka njoj i vidjeli da Melisa leži nepomično na putu. Duša me boli jer niko nije stao da joj pomogne, da vidi da li je živa – kroz suze navodi tetka djevojčice.

Kako dalje objašnjava, majka te djevojčice sa kojom je Melisa išla u školu, pozvala je njenu sestru i ispričala šta se dogodilo.

Melisa je stanovala kod moje sestre u Novom Pazaru od kako je krenula u srednju školu, a ona je po saznanju šta se dogodilo pozvala mog sina i rekla da je automobil udario našu djevojčicu i da je poginula na licu mjesta – kaže neutješna tetka i dodaje da nije u stanju da nastavi razgovor.

Melisin bratić Ahmo Z. (35) koga je obavijestila Melisina tetka šta se dogodilo, navodi da nije smio odmah obavijestiti njene roditelje.

Ja živim na 500 metara od mjesta nesreće i kada mi je javila njena tetka, odmah sam došao na lice mjesta. Sačekao sam da malo i pozvao daidžu da mu kažem da je Melisa doživjela saobraćajnu nesreću i da je u kritičnom stanju. Nisam smio odmah da mu kažem da je nastradala već sam mu rekao da dođe na mjesto nesreće. Tek kada je došao, saznao je istinu. To je bilo mnogo teško – uz uzdahe kaže neutješni brat.

Kako dodaje, šok ga je obuzeo i pokušava shvatiti da je sve istina iako mu je mnogo teško.

Tek je krenula u srednju školu, od ponedeljka do petka je živjela kod tetke, pa ju je otac petkom čekao iz škole i vodio na ručak da je časti jer je redovno dobijala petice. Upisala je za menadžera, oduvijek je bila odličan učenik, primjer u školi i u generaciji. Još smo u šoku, strašno je što su ljudi prolazili pored nje, da niko nije stao, kao da je neko mačku udario, a ne dijete – zaključuje Ahmo.

(Izvor: Hayat.ba)