Danas odluka u grupama G i H: Može li se Srbija osvetiti Švicarcima? Šta vi mislite?

Sport

Švicarska ide dalje s pobjedom ili remijem protiv Srbije, ako Kamerun ne trijumfira kontra Brazila

Danas su na programu utakmice posljednjeg,3. kola Mundijala 2022. u grupama G i H, s kojima se ujedno i završava grupna faza Mundijala 2022. Dueli grupe H Gana – Urugvaj i Južna Koreja – Portugal su na programu od 16 sati, a Srbija – Švicarska i Kamerun – Brazil u 20 sati.

Grupa G
Brazil je već učesnik osmine finala.

Švicarska ide dalje s pobjedom ili remijem protiv Srbije, ako Kamerun ne trijumfiira kontra Brazila.

Srbija prolazi u nokaut-fazu pobjedom nad Švicarskom, uz uslovom da Kamerun ne savlada Brazil ili da nema bolju gol-razliku od naših istočnih komšija poslije eventualne pobjede nad Titeovim timom.

Kemerun će biti u osmini finala ako pobijedi Brazil, a Švicarska i Srbija odigraju neriješeno ili Orlovi dobiju, a Afrikanci ostvare bolju gol-razliku.

Grupa H
Portugal je siguran učesnik osmine finala.

Gana prolazi pobjedom nad Urugvajom ili remijem, ako Južna Koreja ne savlada Portugal.

Južna Koreja ide u narednu fazu takmičenja ako trijumfira nad Portugalom, a Gana i Urugvaj odigraju remi ili ako Urugvaj dobije, ali ne tako da ima bolju gol-razliku od Azijata.

Urugvaj nastavlja takmičenje pod uvjetom da pobijedi Ganu, a Južna Koreja ne dobije Portugal. Ili da, čak i ako Azijati naprave iznenađenje, ukupna gol-razlika ne pređe onu koju će ostvariti Urugvaj.

Petković i Seferović
Podsjetimo, na Mundijalu 2018. Švicarska je pobijedila (2:1) Srbiju i tako našim istočnim komšijama zatvorila vrata grupne faze. Tada je na klupi Švicaraca bio Sarajlija Vladimir Petković, a u startnoj postavi Haris Seferović…

(dnevniavaz)