Zbog toga je imala savršeno negovanu kožu: Pre šminkanja MERILIN MONRO je obavezno radila jednu stvar

Ljepota i zdravlje

Nikada nije preskakala svoju rutinu

Merilin Monro je jedna od najlepših dama iz nekadašnjeg holivudskog sveta, ali da bi uspevala da iznese svoju lepotu, morala je da poštuje neka pravila.

Svakodnevno je imala svoje rutine koje nikada nije preskakala, ali su joj neke stvari bile i zabranjene.

Ona nije smela da jede čokoladu, ostrige, školjke, orahe i masline kako bi održala svoju liniju.

Iako je preminula pre šest decenija, njen život je i dalje intrigantan, a informacija je i dalje jako malo. Verovatno ćemo ostati uskraćeni za sve misterije koje nas zanimaju.

Marilyn Monroe, actrice américaine. Amagansett (NY, USA), 1957.,Image: 16787174, License: Rights-managed, Restrictions: Not available in Belgium , Denmark , Finland , France , Germany , Greece, Italy , Japan , Norway , Poland , Russia , Spain , Sweden , Switzerland. For permission please contact Roger-Viollet +33 1 55 42 89 00 – contact@roger-viollet.fr, Model Release: no, Credit line: Roger-Viollet / Topfoto / Topfoto / Profimedia

Sačuvan je fizički artefakt koji tačno opisuje koji su aktuelni proizvodi stajali na Marilininoj šminkerskoj listi — od kojih su neki i danas dostupni za kupovinu. U muzeju šminke u Njuorku se čuva recept svakodnevne rutine za negu kože koju je Merilin prepisao mađarski dermatolog.

Vog je takođe pisao o tome kako bi, nakon što bi svake večeri uranjala lice u činiju sa toplom vodom, prema Kegovim rečima, Monro spavala od pet do 10 sati u izuzetno širokom krevetu za jednu osobu, stisnuta ispod teškog jorgana.

– Nedeljom, koja je moj jedan dan potpuno slobodnog vremena, nekad mi treba dva sata da se probudim, uživajući u svakom poslednjem trenutku pospanosti – rekla je ona za časopis Pageant govoreći u svom okrepljujućem odmoru vikendom koji je zaslužan za uvek svež izgled.

Da bi postigla odličan efekat, ona je ispod šminke nanosila debele slojeve vazelina ili obične bele kreme. Navodno je nanosila i maslinovo ulje koje je držala što dalje od sunca. Kao plavuša, protivila se preplanulosti.

Odgovori