TRAGEDIJA U NACIONALNOM PARKU PAKLENICA: ČOVJEK PAO SA STIJENE, NA MJESTU NASTRADAO

Crna hronika

U subotu oko 15:32, policija je zaprimila dojavu o tragičnom događaju u Nacionalnom parku Paklenica. Sa stijene Anića kuka, pao je slovenski penjač koji je na planinarenju bio još s dvojicom kolega.

Na mjesto događaja odmah su stigli pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) i policije kako bi pružili pomoć i istražili uzrok nesreće.

Akciju su pokrenuli 13 pripadnika GSS-a koji su se zatekli u blizini, iako službeno dežurstvo još nije bilo aktivno s obzirom na početak sezone u maju.

 

Ljubo Majica, pročelnik GSS stanice Zadar, izjavio je za 24sata da je riječ o padu osobe s više desetaka metara visine te da će više detalja biti poznato naknadno.

Uzrok nesreće, još uvijek nije pozna. Policija je pokrenula istragu kako bi utvrdila sve okolnosti ovog tragičnog događaja.

Ova nesreća podsjeća na opasnosti koje vrebaju u planinskim područjima, posebno u visokim stijenama. Nacionalni parkovi poput Paklenice, iako prekrasni za istraživanje prirode, mogu biti izuzetno opasni za neoprezne ili neiskusne posjetitelje.

Pripadnici Gorske službe spašavanja i policija kontinuirano apeliraju na posjetitelje da poštuju sigurnosne mjere, koriste opremu za penjanje i planinarenje te budu oprezni prilikom istraživanja prirodnih ljepota kako bi izbjegli ovakve tragične incidente.

crnahronika