Tik tok uzima sve vise maha.U BIH sve vise gradjana postaju tik tokeri i daje otkaz u firmama

Region

Sve više djece i mladih pronalazi načine da zaradi novac preko interneta. Novi, zabrinjavajući Tik Tok trend koji je uzeo maha kod srednjoškolaca u BiH oni nazivaju „Skemanje pedofila“

Izraz „Skemanje“ dolazi od engleske riječi Scam (Prijevara, muljaža) a svi znaju što su pedofili.

Trend se raširio među djecom i mladima željnim brze i lake zarade, a koncipiran je veoma inteligentno i na način da roditelji i policija nemaju načina da počiniteljima uđu u trag.

Ovaj trend toliko je dobro sakriven da je Hercegovina.info do saznanja došao zahvaljujući jednom srednjoškolcu koji je objašnjavao kako njegovi vršnjaci mogu sebi priuštiti skupe stvar, a ne dolaze iz imućnih obitelji. Naš izvor kaže kako je pravilo da bez obzira na zaradu, roditelje i dalje pitaju novac za izlazak, simboličnih deset ili dvadeset maraka, kako ovi ne bi posumnjali.

Riječ je o prodaji tuđih golišavih fotografija i ucjenjivanju pedofila na društvenim mrežama, a oni koji se time bave nazivaju to savršenim zločinom, jer su sigurni da osobe kojima šalju slike na kojima su navodne maloljetnice i ucjenjuju ih time neće otići na policiju da bi to prijavile.

Hashtag tj. oznaka #Skemanjepedofila na Tik toku pregledan je skoro 200 000 puta. Pored toga mnogi prave tik tok izazove i prose preko tik toka traze takozvane giftove od svojih fanova.U Bosni od citavog regiona sigurno ima najvise tik tokera a jedan od takvih je i primjer drvosjece iz BIH koji tvrdi da nece vise da radi i da ide u sumu za 50 KM kad moze zaradit na dosta laksi nacin od donacija na tik toku 20-30 njemu dosta.Video mozete pogledati ispod

goldy.pro