NEVJEROVATNO: POGLEDAJTE GDJE JE PARKIRAO BAHATI VOZAČ SKUPOCJENOG MERCEDESA U SARAJEVU

Crna hronika

U srcu našeg grada, problem nepropisnog parkiranja postao je gorući izazov koji izaziva frustraciju među lokalnim stanovnicima, posjetiteljima, turistima ali i lokalnoj zajednici. Ulice centra grada postale su poprište papanluka, s vozilima parkiranim na pješačkim stazama, trotoarima i drugim prostorima namijenjenim prolaznicima, šetačima i turistima – piše Crna-Hronika.

Ogorčeni građani dijele slike nepropisno parkiranih vozila putem društvenih mreža, potičući javnu osudu i pozive na akciju. Lokalne vlasti izrazile su zabrinutost zbog narušavanja prometne sigurnosti i smanjenja dostupnosti pješačkih zona.

Vozač skupocjenog Mercedesa parkirao je svoje vozilo u strogom centru Baščaršije u pješačkoj zoni u ulici Bravadžiluk. Da li će reagovati ministar Katica i MUP Kantona Sarajevo PS Stari Grad ostaje da vidimo.

Fotografija je izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama.

  • Meni je bas drago ovo vidjeti. To samo pokazuje koliko nam je jadna drzava i kaznena politika.
  • Nemaju vremena valja tajvanca kaznit 150km sto pjeva😉
  • Parkiraj ti ili ja pa češ da vidiš kako rade… Zakon nije za sve isti.U cilju rješavanja problema, građani traže pojačane patrole saobraćajne policije i strožije kazne za nepropisno parkiranje.

    Stanovnici i trgovci u centru grada nadaju se da će ove mjere poboljšati saobraćajnu situaciju kao i kulturu te vratiti red na ulice.