OLIMPIJSKA LJEPOTICA BJELAŠNICA OTVORILA STAZE ZA NOĆNO SKIJANJE

Region

Sarajevska olimpijska ljepotica, planina Bjelašnica, otvorila je vrata za noćno skijanje u petak, 12. januara, pružajući iznenađenje ljubiteljima zimskih sportova. Uprkos temperaturi od minus 14 stepeni Celzijusa, entuzijastični skijaši su uživali u večernjem skijanju na stazi.

Radno vrijeme ski-kase na Bjelašnici je od 8:30 do 15 sati svakog dana, dok žičare rade od 8:30 do 15:45 sati radnim danima. Noćno skijanje je dostupno od četvrtka do subote u terminu od 18:30 do 21 sat, s radom ski-kase i žičara.

Ova inovacija dodatno obogaćuje zimsku sezonu koja je započela 9. decembra. Otvaranje noćnog skijanja na tri staze donosi novi doživljaj za sve ljubitelje skijanja koji preferiraju večernje sate za uživanje na stazi. Prošle sezone, Bjelašnicu i Igman je posjetilo čak 97.380 skijaša.

Cjenovnik karata na Bjelašnici je sljedeći: dnevna karta za odrasle košta 47 KM, poludnevna 39 KM, dok je noćno skijanje i dječji park također dostupno po cijeni od 30 KM. Na Igmanu, cijena dnevne karte za odrasle iznosi 30 KM, poludnevne 20 KM, a dvodnevne 58 KM.

Djeca imaju povoljnije cijene, a sve informacije o cjenovima mogu se pronaći na službenim stranicama ZOI ‘84, preduzeća koje upravlja ovim skijaškim destinacijama. Turisti su dobrodošli da iskoriste sve čari noćnog skijanja na ovoj prekrasnoj planini.