Radnica koju je pretukao vlasnik hotela u Jablanici nakon presude: Ne vjerujem u njegovo pokajanje

Region

Zadovoljni smo ovim do sada, mada iskreno ne postoji dovoljno velika kazna za bol koju sam prošla, kazala je Klepo

Amir Dzafić pred Općinskim sudom u Konjicu danas je osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog krivičnog djela nanošenja teških tjelesnih povreda uposlenici hotela u Jablanici čiji je i vlasnik.

Podsjetimo, sutkinja Almina Čilić donijela je danas prvostepenu presudu, a nakon što je Džafić jučer priznao krivicu za brutalno premlaćivanje Enise Klepo u augustu ove godine.

U izjavi za medije nakon izrečene kazne Enisa Klepo je kazala da joj drago što je došao kraj agoniji.

– Drago mi je što je kraj agonije. Mislim da treba bude veća kazna, ali zadovoljna sam i ovim što je presuđeno. Ne vjerujem u njegovo pokajanje. Vodit ćemo parnični postupak.  Zadovoljni smo ovim do sada, mada iskreno ne postoji dovoljno velika kazna za bol koju sam prošla, kazala je Klepo.

Medijima se obratila i Nada Dalipagić, advokatica Enise Klepo.

– Za ovo kazneno djelo zakon je propisao od šest mjeseci do pet godina kaznu. Moja klijentica je doživjela teške tjelesne povrede,  i stoga mislim da je sud bio blagonaklon prema optuženom. Nema mogućnost ulaganja na ovu žalbu, no očekujem od postupajuće tužiteljice da uloži žalbu, kazala je.

Potom je dodala:

– Od šest mjeseci do pet godina je raspon kazne, stoga je ovo niska kazna za ono što je urađano. Klijentica brutalno napadnuta, nanesene užasne povrede bez ikakvog razloga.